2016. október 23., vasárnap

Term√©kteszt ūüíÖ Meg√ļjult S-he k√∂r√∂mlakkok - Saj√°t kollekci√≥ & TapasztalatAugusztusban mik√∂zben gyan√ļtlanul k√≥boroltam a DM-ben feltŇĪnt, hogy a S-he k√∂r√∂mlakkok teljes m√©rt√©kben megv√°ltoztak √©s kicser√©lŇĎdtek. Az r√©gi t√≠pust nem kedveltem t√ļls√°gosan, mert ramaty volt a csomagol√°sa √©s az ecset megold√°sa is el√©gg√© ny√ľz√ľge volt. A kupakj√°t se lehetett m√°r sz√©pen szintbe visszaz√°rni √©s a tart√≥ss√°ggal is voltak probl√©m√°k. MindezekbŇĎl kiindulva felcsillant a szemem √©s nagy rem√©nyek k√∂zepette elŇĎsz√∂r megv√°s√°roltam kettŇĎ √°rnyalatot kipr√≥b√°l√°sra, majd sz√©pen sorban k√∂vetkezett a t√∂bbi is √©s m√°ra m√°r nyolc darabos a kollekci√≥m. Ma r√≥luk fogok egy kicsit besz√©lni nektek p√°r sz√≥ban √©s k√©sz√≠tettem az elm√ļlt hetek sor√°n r√≥luk k√©peket is t√∂bb-kevesebb sikerrel. Rem√©lem √©rdekes lesz sz√°motokra.

A S-he √ļj k√∂r√∂mlakkjai mind form√°j√°ban, mind pedig beltartalomban v√°ltoztak. Egy teljesen modern √©s letisztult k√ľlsŇĎt kaptak √©s az √°ruk sem emelkedett, ugyanis mind√∂sszesen 699 Ft-√©rt kapunk 10ml term√©ket. Semmi gagyis√°g. Abszol√ļt felveszi a versenyt a vezetŇĎ drog√©ri√°s m√°rk√°kkal. A kupakja j√≥l √©s szorosan z√°rhat√≥ √©s v√©gre-valah√°ra az ecset kialak√≠t√°sa is olyan, ahogy azt sokan prefer√°ljuk. Egy viszonylag sz√©lesebb, lekerek√≠tett v√©gŇĪ ecsetet kapott, amelynek sz√°lai nem t√ļl hossz√ļak √©s nem is t√ļl t√∂mzsiek. Szuper j√≥l lehet vele dolgozni. A k√∂r√∂mlakkok h√°rom kateg√≥ri√°ra lettek bontva, melyek a "perfect nudes", a "perfect metallics" √©s a "gel-like'n ultra stay". Viszont formul√°jukban vagy hat√©konys√°gukban nem l√°tok igaz√°b√≥l olyan hatalmas k√ľl√∂nbs√©get. Egyetlen egy darab kiv√©tel√©vel az √∂sszes darab hozta az √°ltalam elv√°rt szintet. Az ecsettel j√≥l ter√≠thetŇĎek a lakkok. Az √°llaguk k√∂zepesen sŇĪrŇĪ val√≥ban kicsit g√©les formul√°j√ļ. M√°r egy r√©tegben is szuper√ľl fedik a k√∂rm√∂ket k√∂r√∂mv√©g √°tl√°tsz√≥s√°g n√©lk√ľl. Ez m√©g a vil√°gosabb √°rnyalatokn√°l is igaz. A tart√≥ss√°guk √°tlagban 4-5 nap, ami munka mellett j√≥nak mondhat√≥. A k√∂r√∂mv√©gekrŇĎl sz√©pen kopnak, nem pedig pattogz√≥dnak. Al√°bb az √°rnyalatokhoz is komment√°lok n√©h√°ny mondatot kettŇĎ kiv√©tel√©vel, mert ŇĎket a tegnapi nap v√°s√°roltam. Az √°tl√°tsz√≥ gy√∂ngyh√°z csill√°mos a 6060 sz√°moz√°st kapta √©s szuper zsel√©s formul√°ja van. √Ėnmag√°ban √©s fedŇĎlakk√©nt is j√≥ lehet. A m√°sik pedig egy √∂r√∂k klasszikus igazi piros, amely egyetlen nŇĎ k√∂r√∂mlakk kollekci√≥j√°b√≥l sem hi√°nyozhat. Az ŇĎ sz√°ma a 330-as. A g√©l finisŇĪek k√∂z√© tartozik √©s ŇĎ lesz a k√∂vetkezŇĎ, amit majd felkenek. Gy√∂ny√∂rŇĪ. Azt√°n kitudja lehet m√©g Joy-napokon ugrik m√©g a kosaramba n√©h√°ny √°rnyalat. Na, de haladjunk is tov√°bb √©s n√©zz√ľk meg a t√∂bbi √°rnyalatot is k√©pekkel illusztr√°lva.


A 390-es egy nagyon k√ľl√∂nleges √°rnyalat. Egy s√∂t√©t navy jellegŇĪ √°rnyalat tele iriz√°l√≥ pelyhekkel, amelyek ha k√ľl√∂nb√∂zŇĎk√©ppen esik r√°juk a f√©ny akkor m√©regz√∂ld vagy ak√°r lila √°rnyalatban pomp√°znak. A pelyhek miatt nem nehezebb a lemos√°sa egy √°tlag k√∂r√∂mlakkn√°l. Viszont intenz√≠v pigment√°lts√°ga miatt oda kell figyelni az alaplakk haszn√°lat√°ra, mert befogja a k√∂rm√∂ket, de pol√≠roz√°ssal k√∂nnyen elt√°vol√≠that√≥.


A 080-as nude vonalba tartoz√≥ √°rnyalat egy igaz√°n k√ľl√∂nleges hideg t√≥nus√ļ tejesk√°v√© sz√≠n. T√∂k√©letes v√°laszt√°s a h√©tk√∂znapokra, ha nem akarunk t√ļl feltŇĪnŇĎ k√∂rm√∂ket. R√©gebben annyira nem kedveltem az ehhez hasonl√≥ √°rnyalatokat, de azt kell, hogy mondjam eg√©szen megkedveltem mostan√°ban √©s szerintem j√≥l is mutatnak a k√∂rmeimen.


A 310-es v√°ltozat egy igazi d√∂gi wamp √°rnyalat. Fantasztikus bord√≥s, bogy√≥s, burgundis √©s m√©ly. Abszol√ļt karakteres, abszol√ļt nŇĎknek. Nagyon kedvelem, mert hihetetlen√ľl nŇĎies √°rnyalat nem mellesleg igazi ŇĎszbe illŇĎ k√∂rm√∂ket var√°zsol. Ňź is brut√°lisan pigment√°lt, ez√©rt befoghatja a k√∂rm√∂ket. Erre fokozottan √ľgyelj√ľnk enn√©l az √°rnyalatn√°l is.


040-es sz√°mot viselŇĎ halv√°ny pasztell r√≥zsasz√≠n k√∂r√∂mlakkunk szint√©n a nude vonalba tartozik √©s szint√©n a vil√°gos mivolt√°nak ellen√©re vastag text√ļr√°val rendelkezik √©s m√°r egy r√©tegben gy√∂ny√∂rŇĪen fed. Nincs benne semmi vad pinks√©g. Val√≥ban visszafogott √©s szolid megjelen√©st k√∂lcs√∂n√∂z. Nem lehet r√° panasz.


El√©rkezt√ľnk a leggyeng√©bb l√°ncszem√ľnkh√∂z a 121-eshez, amely messze elmarad a t√°rsait√≥l teljes√≠tm√©ny√©ben. A tart√≥ss√°ga j√≥ viszont a fed√©se az √ľvegben l√°tottakkal ellent√©tben nagyon gy√©r. Nagyon sajn√°lom, hogy ennyire rosszul siker√ľlt, mert egy√©bk√©nt nagyon tetszik ez a narancsos-bord√≥s j√°t√©k, amelyet a benne l√©vŇĎ holo-csill√°mok adnak. Felkenve a k√∂rm√∂kre sajnos 4 r√©tegben sem adj√°k vissza az √ľvegben l√°tottakat. Nem el√©g sŇĪrŇĪen vannak benne a pelyhek ez√©rt nem mŇĪk√∂dik megfelelŇĎen. Pr√≥b√°ltam nude alappal √©s sima alappal is. M√©g egyetlen es√©lyt l√°tok arra, hogy kihozzak belŇĎle valami eredm√©nyt √©s ez pedig egy szivacsos megold√°s. Sajnos ŇĎt nem tudom aj√°nlani.


El√©rkezt√ľnk a m√©lt√°n kedvenc c√≠met elnyerŇĎ 115-√∂s √°rnyalathoz. A legjobban siker√ľlt lakk a kollekci√≥b√≥l. A mettallics vonalhoz tartozik √©s ŇĎ is egy holografikus jellegŇĪ lakk k√°pr√°zatos j√°t√©kkal. Hol sz√ľrke, hol lila, hol k√©kes, z√∂ldes vagy pedig bord√≥s. Rengeteg arca van √©s val√≥ban k√ľl√∂nleges. Apr√≥ icipici csill√°mok is dobnak r√° egy kis b√°jt. T√©nyleg megvan a f√©mes finise is √©s az ŇĎszi hangulatba is abszol√ļt beilleszthetŇĎ.

*

√Ėsszegezve a S-he meg√ļjult k√∂r√∂mlakk vonal√°t azt kell, hogy mondjam, hogy meglepŇĎen j√≥ra siker√ľlt. Sz√°momra megfelelŇĎ a kiszerel√©se, megfelelŇĎ az ecset kialak√≠t√°sa amivel prec√≠zen lehet dolgozni. A k√∂r√∂mlakkok formul√°ja kr√©mes, nem t√ļl foly√≥s √©s nem t√ļl sŇĪrŇĪ. Gyorsan sz√°radnak √©s √∂nmagukban is sz√©p f√©nyes finis√ľk van. A tart√≥ss√°gukra sem lehet panasz alap- √©s fedŇĎlakkal. √ögy gondolom, hogy ez mindenk√©ppen pozit√≠v v√°ltoz√°s a m√°rka szempontj√°b√≥l, √ļgyhogy b√°tran tudom aj√°nlani ŇĎket kipr√≥b√°l√°sra mindenkinek.

0 megjegyzés:

Megjegyz√©s k√ľld√©se